TINE HERTMANS

Publicaties

 • Gedichtenbundel

  Aan de waterlijn

  Uitgeverij Inkt 2022
  ISBN 9789083274508
  74 pag.

  Het is werkelijk genieten van de mooie gedichten in deze bundel ‘Aan de waterlijn’. Ze laten het leven zien zoals het zich afspeelt in onze levens; soms is het alsof je naar een foto kijkt van een klein meisje aan het strand en daarna naar een foto van datzelfde meisje, maar dan vijftien jaar later. Dit is een bundel die je graag dichtbij je hebt, zodat je er zo nu en dan een of meer gedichten uit kunt lezen, om daarna je ogen te sluiten en na te denken over je eigen leven.
  Mieke Schepens, recensent


 • Kinderboek

  Geheim Bos

  Uitgeverij Het Punt 2020
  Illustraties Sandrine Lambert
  ISBN 9789460795282

  31 pag.

   

  Schrijfster Tine Hertmans en illustrator Sandrine Lambert bundelen andermaal hun grote artistieke krachten om ook dit keer een bijzonder kleinood van een boek te maken dat boordevol vreugde en harmonie zit. Geheim Bos is een sprankelend en vrolijk boek, dat ook heel serene, mooie levenslessen bevat.

  André Oyen, recensent


 • Tuin van Eden

  Heruitgave Demer Uitgeverij 2022

  ISBN 9780244565053

  55 pag.

  Tuin van Eden is een getuigenis… een verwoording van haar missie, namelijk doorstaan leed in poëzie vatten... Je vraagt je als lezer vertwijfeld af, hoe het mogelijk is dat iemand op een waardige manier zoveel ellende kan ventileren.’

  André Oyen, recensent

  ‘Hoe schrijnend verwoordt zij misbruik, hoe sterk voel ik mijn lichaam ineenkrimpen, mijn geest zich in mist hullen, dit is geen poëzie, dit is veel meer, dit is de klaagzang van een stervende zwaan, dit is tragiek zoals ik nog niet van een dichter heb gelezen…’

  Thierry Deleu, recensent

  Beste bundel van 2011 (Ansiel)


 • Kinderboek

  Het Appelhuis

  Uitgeverij Gandaboeken 2018
  Illustraties Sandrine Lambert
  30 pag.
  ISBN 9789082495843

  In dit prachtig geïllustreerd boekje leef je mee met de wormpjes groot en klein en leert op deze manier een beetje over het werkelijke leven. In Het Appelhuis wordt duidelijk gemaakt dat je niet meteen bij de pakken neer moet gaan zitten als iets helemaal fout gaat, maar dat je door samen te werken en positief te blijven veel kunt bereiken.

  Mieke Schepens, recensent


 • Gedichtenbundel

  Dansen in het zonlicht

  Uitgeverij Aspekt 2017
  80 pag.
  ISBN 9789463382519

  Gedichten die je een beter gevoel geven en soms even laten terugdenken aan een fijne tijd.

  De taal is begrijpelijk. Iedereen vult zo’n gedicht op zijn/ haar eigen manier in. Voor de een zal de betekenis anders zijn. Dit vind ik wel bijzonder goed gedaan. Je kunt je eigen gevoel erin loslaten! En dus worden deze gedichten ook van jou. Je hebt binding met deze bundel. Vaak als ik een dichtbundel lees…dan snap ik weinig van de gedichten of de woorden die men gebruikt. Maar deze dichter heeft het toegankelijk gemaakt voor alle mensen.

  Het laatste stuk van deze bundel zijn meer gedichten over bepaalde mensen. Deze worden zo goed beschreven, dat je ze voor je ziet. Knap gedaan, je moet het maar kunnen!

  Deze bundel krijgt van mij 4****.

  tazzylovesbooks, recensent Aspekt

  Bundel om vaker te lezen, auteur om niet te vergeten.

  Biblion


 • Kinderboek

  Ninja

  Uitgeverij Het Punt 2016
  Illustraties Sandrine Lambert
  20 pag.
  ISBN 9789460792489

  Ninja is werkelijk een prachtboek over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en zijn hond. Het is een heel fijngevoelig verhaal, maar het bevat echter wel een stevige oproep om meer respect en genegenheid op te brengen voor elk levend wezen op onze planeet. En daarom is het ook een boek dat ik ten stelligste durf aan te bevelen aan kinderen en volwassenen. Je bent nooit te jong of te oud om van dieren te houden. Het is een werk dat heel duidelijk de dierenliefde uitstraalt en de meesterlijke illustraties van Sandrine Lambert geven die liefde nog een extra warmte mede.

  André Oyen, recensent


 • Kinderbundel

  Vannacht heb ik een droom gevangen

  Uitgeverij Het Punt 2015
  Illustraties Sandrine Lambert
  48 pag.
  ISBN 9789460792489

  Vannacht heb ik een droom gevangen, is in het bijzonder bedoeld voor kinderen. Ze heeft deze "kindergedichten" bewust heel laagdrempelig gehouden, op rijm én in elk zit wel een levenslesje verborgen. Hoofdpersonage is een kindje, kan jongen/meisje zijn, dat als rode draad door de gedichten loopt, die eigenlijk volledige verhaaltjes op zich zijn.

  Sandrine Lambert illustreerde dit werkje zodanig dat deze kinderbundel er prachtig uitziet want de teksten en de illustraties matchen perfect, dezelfde fijngevoeligheid, gekoppeld aan milde humor.

  André Oyen, recensent


 • Gedichten over seksueel misbruik

  Tuin van Eden

  Uitgeverij Schrijverspunt 2014
  Illustraties Tony De Bruycker
  65 pag.
  ISBN 978144667344-7


 • Engelse vertaling

  Garden of Eden

  America Star Books 2014
  Illustraties Tony De Bruycker
  59 pag.
  ISBN 9781611029178


 • met twee coauteurs

  Kiezen of Dichten

  Demer Uitgeverij 2012
  50 pag.
  ISBN 9781291006278

  Kiezen of Dichten kwam tot stand in de periode dat in Vlaanderen de verkiezingen op volle toeren draaiden. Dit heeft geresulteerd in een bijzonder pakkende dichtbundel van drie voortreffelijke dichters

  Hannie Rouweler, uitgever


 • Gedichtenbundel

  Tuin van Eden

  Demer Uitgeverij 2011
  Illustraties Tony De Bruycker
  59 pag.
  ISBN 9781446673447


 • Gedichtenbundel

  De geur van akkerwinde

  Demer Uitgeverij 2010
  97 pag.
  ISBN 9781445725871

  Met De geur van akkerwinde publiceert Tine Hertmans haar tweede bundel. Zij bevestigt mijn eerste oordeel (bij haar debuut De dagen zijn van spinrag): gevoelige, aansprekende poëzie, waarin het aardse, de kosmos en het sacrale met elkaar verweven zijn.

  Thierry Deleu, recensent


 • Gedichtenbundel

  De dagen zijn van spinrag

  ORMAO 2006
  Illustraties Tony De Bruycker
  189 pag.
  ISBN 2874730047

  Met De dagen zijn van spinrag publiceert Tine Hertmans haar debuut. In een dichttaal met epische allures peilt zij naar de randen van het leven zelf. Zij zuigt de lezer mee in een wereld van lust, verdriet, liefde, verlies, opoffering, jeugdigheid, ouderdom, dood en geboorte.

  Thierry Deleu, recensent

Terug naar boven